Att välja skridskor

Vi på Hockeygear är utbildade och har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder till rätt modell och storlek. Som hjälpmedel har vi fotscanner både från BAUER och CCM som visar exakt hur dina fötter ser ut i 3D! Med hjälp av dem kan vi rekommendera vilken modell och storlek som passar dig bäst.

Hos oss får ni gå igenom 4 steg för att hitta de optimala skridskorna för just dig:
1) Spelaranalys
2) Fotanalys
3) Utprovning
4) Anpassning

Några viktiga råd inför skridskoköpet:
- Priset ska inte avgöra vilka skridskor ni köper! Visst finns det en koppling mellan pris och prestanda/kvalitet men det betyder
inte att en dyrare modell passar just dina fötter bättre.
- Välj modell efter passform. Alla skridskotillverkare har olika modellfamiljer. Det som skiljer dem åt är passform. Design är bara för ögat. Skillnaden sitter i material och utformning av skridskorna. Alla fötter är olika och tillverkarna har oftast 3 olika modeller som finns i 2 olika läster (D-läst har "normal" bredd och E , 2E eller EE-läst är extra breda)vilket ger 6 olika passformer för att passa så många fötter som möjligt. När ingen av dessa är bra nog så får man skräddarsy skridskorna s.k. PM (personal made). Det kan t.ex. vara när man har stora knölar på fötterna, breda fötter, hög vrist eller när man har olika storlek på fötterna. Hockeygear kan hjälpa er att beställa PM skridskor från både BAUER och CCM. Prata med personalen i butiken om ni behöver beställa specialskridskor.
- Välj rätt storlek! Låt en expert avgöra vilken storlek som är optimal för dina fötter. När det gäller barn som växer kan man ha 0,5-1 storlek större för att tillåta en växmån. När fötterna vuxit klart ska man kunna känna att tårna "nuddar" tåkoppen längst fram. Tänk på att barn ofta säger att nuvarande skridskor är för små bara för att de vill ha en ny modell eller en modell som någon kompis har.
- Viktigast är att skridskon sitter fast i hälen. Det s.k. hälgreppet skiljer sig åt mellan modellerna. De flesta av dagens skridskor måste värmas för att de ska forma sig och sitta perfekt på foten.
- Skridskor är hårda på utsidan dels för att skydda foten mot puckarna men också för att de hårda materialen formar sig efter foten när det värms upp. Olika modeller är dock olika hårda i "flexen" framåt. Juniorstorlekar är alltid mjukare i flexen och anpassade till yngre och lättare spelare.

2018-2019 års modeller

Hockeygear testar själva alla modeller och väljer varje säsong ut ett sortiment från BAUER och CCM bestående av de modeller vi anser vara bäst och mest prisvärda.
BAUER Vapor = BAUERs storsäljare. Passar normalbreda fötter. Otroligt bra hälgrepp.
BAUER Supreme = Tight passform i hälen och bred framtill. Passar de flesta med lite bredare fötter.
BAUER Nexus = Den BAUER modell som är bredast och har störst volym.
CCM Fitlite = Normalbred skridsko som är otroligt formbar tack vare det helgjutna "chassit". Tight i hälen.
CCM Tacks = En lite bredare modell med större volym som passar fötter med hög vrist.
CCM Ribcore = CCM's lite mjukare modell med klassisk passform. En komfortskridsko som sitter skönt på de flesta fötter.