Att välja skridskor

Skridskorna är den viktigaste delen i en hockeyutrustning. Att välja rätt skridskor är svårt för att inte säga omöjligt om man inte får rätt hjälp. Vi på Hockeygear är utbildade och har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder till rätt modell och storlek. Nytt för 2017 är vår fotscanner från BAUER som visar exakt hur dina fötter ser ut i 3D! Med hjälp av den kan vi rekommendera vilken modell och storlek som passar dig bäst. Några saker att tänka på:
- En skridsko får inte vara för stor. Max 1 storlek om man fortfarande växer. Skridskor måste sitta fast på foten annars får man skavsår. När fötterna vuxit klart ska man kunna känna att tårna "nuddar" tåkoppen längst fram.
- Viktigast är att skridskon sitter fast i hälen. Det s.k. hälgreppet skiljer sig åt mellan modellerna. De flesta av dagens skridskor måste värmas för att de ska forma sig och sitta perfekt på foten.
- Skridskor är hårda på utsidan dels för att skydda foten mot puckarna men också för att de hårda materialen formar sig efter foten när det värms upp. Olika modeller är dock olika hårda i "flexen" framåt. Juniorstorlekar är alltid mjukare i flexen och anpassade till yngre och lättare spelare.
- De lite bättre modellerna finns oftast i 2 olika läster. D-läst är "normal" bredd och E , 2E eller EE-läst är extra bred.
- Det går att beställa PM (personal made) skridskor från både BAUER och CCM. I vissa fall finns inga standardskridskor som passar. Det kan t.ex. vara när man har stora knölar på fötterna, breda fötter, hög vrist eller när man har olika storlek på fötterna. Prata med personalen i butiken om ni behöver beställa specialskridskor.

2017-2018 års modeller

Hockeygear testar själva alla modeller och väljer varje säsong ut ett sortiment från BAUER och CCM bestående av de modeller vi anser vara bäst och mest prisvärda. BAUER Vapor = Nyhet 2017 och BAUERs storsäljare. Passar normalbreda fötter. Otroligt bra hälgrepp.
BAUER Supreme = Tight passform i hälen och bred framtill. Passar de flesta med breda fötter.
BAUER Nexus = Den BAUER modell som är bredast och har störst volym.
CCM Fitlite = NYHET 2017! Normalbred skridsko som är otroligt formbar tack vare det helgjutna "chassit". Tight i hälen.
CCM Tacks = En lite bredare modell med större volym som passar fötter med hög vrist.
CCM Ribcore = CCM's bredaste och mjukaste modell. En komfortskridsko som sitter skönt på de flesta fötter.