Stål och hållare

Då det är en djungel av skenor vill vi försöka reda ut vilka skenor du ska ha. Om du är osäker ta med skridskorna till butiken eller ring oss så försöker vi hjälpa till! Storleken på skenorna kan du läsa på plasthållaren om du vänder uppochner på skridskorna. Storleken är i mm och sitter inpräglad mellan 2 nitar.

BAUER Stål:
BAUER LS2 stål = Det lägre stålet som sitter på äldre modeller och de billigare av dagens modeller
BAUER LS3 stål = Ett högre stål som oftast sitter på modellerna under toppmodellen
BAUER LS4 stål = Ett högre stål av hårdare och bättre kvalitet som suttit på toppmodellerna de senaste åren.
BAUER LS5 stål = Nyhet 2018! Ett stål av absolut högsta kvalitet som har en karbonbeläggning vilket gör att stålet håller slipningen bättre samtidigt som det ger bättre glid och skärpa.
BAUER Fusion = Ett stål där halva skenan är av aluminium för att spara vikt. Dessa tillverkas ej längre.
CCM Stål:
CCM SB stål = Vanlig stålskena som sitter på de flesta skridskor under toppmodellerna.
CCM SB black = Svart stål som sitter på vissa av toppmodellerna. OBS! Detta är inte en karbonbeläggning utan endast ett färgat stål.
CCM SB Ultra glide = Högblankt stål som sitter på vissa av toppmodellerna och ger ett bättre glid då den högblanka ytan ger mindre friktion.

Blacksteel = Ett stål av mycket hög kvalitet från Step Steel där utsidan har en karbonbeläggning. Stålet är mjukt och därmed lättslipat men karbonytan gör att slipningen ändå håller längre än för vanligt stål. Dessa stål finns både till BAUER Edge och CCM SB.

BAUER Hållare:
BAUER Tuuk = Den klassiska hållaren med skruv i hälen.
BAUER Tukk Edge = Den nya hållaren med klickfunktion där man enkelt byter skena genom att trycka in en "knapp" baktill. Alla Edge stål passar i denna hållare.

CCM Hållare:
CCM EPRO = Gammal hållare som det inte finns några utbytesstål till längre.
CCM SB = Nya hållaren med 2 skruvar. Alla SB stål passar på denna hållare.